1. Головна
  2. Усі статті
  3. Новини
  4. Універсальний пульт для воріт у телефоні

Універсальний пульт для воріт у телефоні

Універсальні пульти для управління автоматикою воріт та шлагбаумів мають стабільний попит. Одні купують їх, щоб керувати кількома точками доступу з одного брелка. Інші підбирають відповідний запрограмований пристрій замість втраченого оригінального пульта. Але не всі знають, що від брелків досить легко відмовитись – універсальний пульт для воріт можна налаштувати прямо в телефоні. Розповідаємо, що пропонують технології вже сьогодні.

Універсальний пульт для воріт у телефоні

Універсальний брелок від воріт – переваги та недоліки

Технічні параметри класичних пультів та брелків досить відрізняються залежно від виробника. Такі пристрої працюють різною частотою, використовують різні способи кодування сигналу, різну модуляцію тощо.

Тому кожен більш менш докладний опис універсальних пристроїв прийнято починати з парадоксального застереження – ніяких універсальних пультів від воріт і шлагбаумів немає. Подібні пристрої керують автоматикою різних виробників, але якщо технічні параметри сигналу схожі.

Якщо параметри радіосигналу на різних точках доступу відрізняються суттєво, доведеться користуватись двома або трьома “універсальними” пультами. І це – один із головних їхніх недоліків.

Другий недолік швидше пов’язаний із самою технологією управління автоматикою воріт за допомогою радіосигналу. Як відбувається налаштування універсального пульта? З його допомогою прочитується сигнал оригінального пристрою, щоб пульт розпізнав його, запам’ятав і зміг повторити. І це навіть не повноцінний граббер, який розпізнає сигнал віддалено!

Користуватися звичайним радіопультом, знаючи, що його не так складно зламати – те ще задоволення.

Третій недолік найкраще пояснює постійний попит на брелки – їх легко втратити. При цьому пристрої тих самих CAME, Nice або DoorHan не можна назвати дешевими.

Переваг у універсального пульта для воріт, звісно, достатньо. Тому вони такі популярні:

  • Замінює оригінальний пульт у разі втрати або виходу з ладу.
  • Поєднує кілька пультів в одному – деякі моделі запам’ятовують до 20 пристроїв і більше.
  • Просунуті моделі працюють у кількох частотних діапазонах та краще відповідають принципу універсальності.

Універсальний пульт для автоматичних воріт у телефоні – брелки не потрібні

А якщо взагалі відмовитися від пультів та брелків, замінивши їх пристроєм, який завжди із собою – смартфоном? Зрештою, ми навіть банківські картки, виходячи з дому, беремо не щоразу – безпечно оплатити покупки можна з телефону. Чому б не довірити нашому основному девайсу і відкриття воріт чи шлагбауму?

Жодної фантастики в цьому немає – достатньо замість покупки чергового універсального брелка, який, швидше за все, знову загубиться, придбати сучасний контролер. Такий, наприклад, як “Пропускатор”.

Контролер підключається до автоматики воріт і дозволяє керувати доступом із телефону. Способів при цьому – одразу декілька:

  • Можна використовувати смартфон приблизно так само, як пульт – відкривати ворота натисканням кнопки. Лише кнопка буде зображена на екрані.
  • Відкривати ворота можна голосовими командами – достатньо налаштувати цю можливість один раз, і спеціально запускати додаток більше не доведеться.
  • Відкриття телефонним дзвінком – працює майже так само, як при використанні GSM-модулів. Тільки сам модуль не потрібний. Телефонуйте на певний номер – ворота відчиняються. Гроші та хвилини при цьому не списуються.
  • Можна навіть відчиняти ворота з Telegram бота, якщо не хочеться виходити з улюбленого месенджера.
  • Найкрутіший спосіб, який доступний користувачам айфонів – відкриття воріт по геолокації. Достатньо створити такий сценарій, і смартфон пропонуватиме відкрити ворота, як тільки ви приїдете до будинку. Дуже спрощує життя кожного, хто це налаштував.

Взаємодія із контролером відбувається через інтернет. Саме цей пристрій зазвичай використовує Wi-Fi з’єднання, але є інші варіанти. Наприклад, GSM – встановлюєте всередину сім-карту, і замість бездротової домашньої мережі використовуватиметься мобільний інтернет.

Переваг у такого варіанту використання універсального пульта для воріт – безліч:

  1. Можна забути про втрачені брелки та пульти.
  2. Використовується кілька сучасних способів відкриття воріт – можна обрати найзручніший.
  3. Зловмисникам немає що робити зі своїм граббером радіосигналу.
  4. Пульт буде справді універсальним – при бажанні можна аналогічно налаштувати відкриття і хвіртки, і двері до будинку, та інших точок доступу. Класичним пультам таке не снилося.

Якщо ви шукаєте, де купити універсальний пульт для воріт чи шлагбауму, тому що старий вийшов з ладу чи загубився – можливо, варто подумати над невеликим апгрейдом обладнання. Тоді пульти не будуть потрібні взагалі.

Докладніше про “Пропускатор” можна дізнатися тут.

Хочете дізнатися про "Пропускатора" більше?

Статті на тему

Замовити дзвінок

    Залишіть номер телефону і ми зв'яжемося з вами протягом 15 хвилин

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply