1. Головна
  2. Усі статті
  3. Новини
  4. Управління секційними воротами гаража за допомогою телефону

Управління секційними воротами гаража за допомогою телефону

Ворота із сендвіч-панелей – один з найкращих варіантів для гаража. Їх відрізняє маса переваг у порівнянні з іншими варіантами конструкції – вони роблять гараж теплим, надійно захищають його від злому, заощаджують місце. Відкривати секційні ворота можна декількома способами – розберемось на плюсах і мінусах кожного з них.

Управління секційними воротами гаража за допомогою телефону

Способи керування секційними воротами для гаража

Про способи управління воротами зазвичай йдеться дуже мало – для компаній, які їх продають, це питання другорядне. До того ж прийнято вважати, що нічого нового немає, і всі способи чудово відомі. Однак для власників гаража чи будинку, які планують купити та встановити секційні ворота, все не так просто.

Способів відкривання та закривання воріт із сендвіч-панелей – кілька, але їх можна розділити на дві групи: механічне та автоматичне управління. При цьому варто звернути увагу на нові способи, про які знають далеко не всі.

Механічне керування воротами

Найпростіший і найдешевший варіант. Ворота піднімаються та опускаються вручну – за допомогою ручок, які закріплені до полотна воріт, а також каната або блока з канатом.

Як правило, ворота зачиняються на звичайний ригельний замок. Після його відмикання потрібно прикласти трохи ручної праці, і ворота будуть відчинені.

Такий спосіб управління воротами має свої переваги. Перше – це ціна рішення. Оскільки встановлення електричного приводу секційних воріт не потрібне, бюджет помітно заощаджується. Другий плюс – ворота відчиняються і зачиняються без електрики. Зручно, якщо його не проведено або енергію часто відключають.

Головний мінус очевидний – для відкриття воріт гаража доводиться докладати фізичних зусиль. Це досить швидко набридає.

Управління секційними воротами гаража за допомогою телефону

Автоматичне керування

Якщо використовується варіант автоматичного керування, спочатку потрібно подбати про можливість розблокування електроприводу зовні. Особливо якщо на воротах немає хвіртки, а також відсутній додатковий вхід до приміщення. Це потрібно у разі відключення електрики.

Способів автоматичного керування при цьому декілька:

  • пульт дистанційного керування;
  • різні мітки (карти доступу, брелки тощо);
  • керування з телефону (за дзвінком або за допомогою сучасного додатка).

Використання пульта

Пульт управління – найпоширеніший варіант. Він часто використовується для відкриття та закриття секційних воріт будь-якого відомого виробника: Alutech, DoorHan, Came, Hormann, Ryterna, Zaiger і т.д.

Для того, щоб керувати воротами за допомогою пульта, достатньо натиснути кнопку. Полотно почне рухатися і автоматично зупинятися в момент спрацювання кінцевика електроприводу у верхньому або нижньому положенні.

Автоматика – це справді зручно, жодних фізичних зусиль для відкриття воріт прикладати не потрібно. Натиснувши кнопку пульта заздалегідь, можна заїхати в гараж практично без зупинки.

Мабуть, головним мінусом цього є сам пульт дистанційного управління.

По-перше, це додатковий предмет, який потрібно носити у кишені чи тримати в салоні автомобіля. Пульти нерідко губляться або виходять з ладу, доводиться шукати заміну. А якщо окрім воріт гаража потрібно керувати воротами на ділянці та шлагбаумом на робочому паркуванні, пультів стає занадто багато. Доводиться шукати універсальний.

По-друге, пульти – це небезпечно. Сигнал майже будь-якого з них можна скопіювати спеціальним пристроєм – граббером. За великого бажання зловмисники легко відкриють ваш гараж.

Мітки

Мітки для відкриття гаражу використовуються рідше. Для використання зовні встановлюється додатковий пристрій – зчитувач. Щоб керувати приводом секційної брами, потрібно прикладати мітку до зчитувача.

З погляду безпеки це надійніший варіант. Але використовувати мітку не надто зручно – як правило, доводиться виходити з автомобіля, щоб прикласти її до зчитувача. Тому великою популярністю цей спосіб не користується.

Управління секційними воротами гаража за допомогою телефону

Управління зі смартфона

Найкраща альтернатива пультам – керування з телефону. Відкривати гаражні секційні ворота можна дзвінком – для цього традиційно використовують GSM-модулі. Але є рішення більш сучасні та зручні.

Приклад сучасного рішення – контролер “Пропускатор” . Такий контролер підключається до автоматики воріт і вимагає бездротового підключення до Інтернету. Це може бути Wi-Fi, якщо сигнал домашньої мережі досягає гаража. А може бути мобільний інтернет – деякі версії контролера підтримують встановлення сім-карти.

Навіщо потрібен інтернет? Контролер “Пропускатор” – розумний пристрій, який керується зі смартфона. Ворота гаража фактично включаються до екосистеми розумного будинку. Їх можна відкривати і закривати їх так само, як вмикати та вимикати розумну лампу або розетку.

Таке рішення дозволяє використовувати відразу кілька способів керування автоматикою секційних воріт гаража:

  • з мобільного додатка – натисканням кнопки на екрані смартфона;
  • голосовими командами – використовуючи стандартні асистенти Google або Siri;
  • безкоштовним телефонним дзвінком – як при використанні модуля GSM, тільки при Wi-FI підключенні можна обійтися без сім-карти;
  • з месенджера Telegram – за допомогою бота;
  • по геолокації – за допомогою шорткатів на айфоні, ворота можуть відчинятися автоматично при під’їзді до гаража.

На тлі цього традиційні методи управління гаражними воротами виглядають не сучасно. Очевидно, що через три-п’ять років старі способи морально застаріють ще сильніше.

Смартфон уже майже став тим єдиним предметом, який достатньо мати у кишені, виходячи із дому. Він замінює банківські карти, ключі від сучасного автомобіля, годинник та навігатор. Тепер завдяки смартфону можна не користуватися ключами від дверей та пультами від гаражних воріт. І це дійсно круто та зручно!

Хочете дізнатися про "Пропускатора" більше?

Статті на тему

Замовити дзвінок

    Залишіть номер телефону і ми зв'яжемося з вами протягом 15 хвилин

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply